Humanitarna akcija - Umetnost? Vsak lahko.


Lokacija: Vetrinjski dvor
Čas: 29.5.2014
Dejavnost: sodelovanje na dobrodelni dražbi za žrtve poplav na Balkanu


Umetnost? Vsak lahko. 
Ustvarjaj – pomagaj!

O umetnosti lahko razmišljamo tudi kot o načinu, da so vezi med ljudmi močnejše. O umetnosti lahko razmišljamo tudi kot o načinu, kako pomagati. 

Vabimo vas, da se udeležite umetniško-humanitarne akcije „Umetnost? Vsak lahko.
Ustvarjaj – pomagaj!”, ki jo na pobudo študentov Erasmus izmenjave Magdalene Krol (Jagiellonian University, Krakow, Poljska) in Vaclava Zimmermanna (Palacky University, Olomouc, Češka) organiziramo 28. in 29. maja.

Magdalena in Vaclav bosta prebivalce vabila k ustvarjanju kar na ulicah Maribora, vabimo pa tudi vse ustvarjalce, umetnike, galerije in kulturne organizacije, da v sredo, 28.5. s skupnimi močmi izvedemo likovno kolonijo v poljubni tehniki.

Vsa tako ustvarjena in donirana dela bodo v četrtek, 29. maja od 16. ure dalje razstavljena na dvorišču Vetrinjskega dvora, kjer jih bo možno tudi odkupiti, ob 20.00 uri pa bomo skupaj s skupino Samson ugotovili višino zbranih sredstev. Celoten izkupiček dražbe bo namreč nakazan humanitarni organizaciji ADRA Slovenija, ki bo z zbranimi sredstvi pomagala prizadetim v poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini.